Microsoft heeft op zijn website gepubliceerd dat de ondersteuning voor Windows Phone 7.8 en de huidige versie van Windows Phone, Windows Phone 8, in 2014 ten einde zal lopen. De ondersteuning voor Windows 8 voor tablets en laptops loopt nog door tot 2018.

Voor Windows Phone 7.8 betekent dit dat er na ongeveer 3 jaar een einde komt aan deze versie van het besturingssysteem, de exacte datum waarop dit gebeurt is 9 september 2014. Vanaf dat moment zal Microsoft geen updates meer uitbrengen voor die versie van het besturingssysteem. Voor Windows Phone 8 komt het einde echter sneller, op 8 juni 2014 zal deze versie niet meer worden ondersteund.

Aangezien 8 juni 2014 nog maar 15 maanden weg is, ligt het voor de hand dat alle Windows Phone 8-toestellen ergens deze zomer een update zullen krijgen naar een nieuwere versie, Windows Phone 8.x of mogelijk zelfs Windows Phone 9. Deze versie zal dan waarschijnlijk worden ondersteund tot in 2015. Wanneer deze update precies komt en wat we kunnen verwachten is nog onduidelijk.

Vooralsnog moeten we het doen met geruchten over Windows Blue. Blue is een nieuwe Windows-versie die nog dit jaar zou moeten verschijnen en een update zal zijn voor Windows Phone 8, maar ook voor Windows 8 voor dekstops en tablets. Tot op heden zijn er slechts wat screenshots uitgelekt van Windows Blue en veel geruchten. Zo zullen er naar verluidt ook tablets ondersteund worden met een scherm kleiner dan 10 inch, is de kernel mogelijk flink op de schop gegaan en wordt Internet Explorer 10 vervangen door Internet Explorer 11.