1 min

Microsoft heeft aangegeven dat het stopt met de ondersteuning van Windows Phone 7.8 met Skype. Mensen die nog gebruikmaken van een dergelijk toestel hebben daardoor geen mogelijkheid om de chatdienst nog langer te gebruiken.

Windows Phone 7-toestellen kregen destijds geen update naar Windows Phone 8, maar kregen wel een deel van de nieuwe mogelijkheden dankzij Windows Phone 7.8. Deze update kwam in maart 2013, maar nu lijkt de tijd voor een overstap toch echt aan te breken omdat Microsoft de eigen diensten voor het mobiele besturingssysteem begint af te sluiten.

De ondersteuning loopt op zijn einde omdat Microsoft besloten heeft om de Windows CE-kernel aan te passen. Dat betekent dat de applicatie voor Windows Phone 7.8 verdwijnt uit de Microsoft Store, gebruikers die de app al hebben geïnstalleerd kunnen niet meer inloggen.

De ondersteuning van Windows Phone 7 zal overigens in september aflopen. Gebruikers hoeven dan sowieso geen updates meer te verwachten vanuit Microsoft zelf. Het is onduidelijk hoeveel mensen nog gebruikmaken van een Windows Phone 7-toestel.