Vanaf vandaag kunnen mensen die in of rond Den Haag wonen of werken gebruik maken van het 4G-netwerk van KPN Mobiel. De telecomprovider maakte vandaag bekend dat het 4G-netwerk voor een groot deel van de stad en de omgeving geactiveerd werd.

KPN begon in februari met de geleidelijke uitrol van het 4G-netwerk dat uiteindelijk heel Nederland moet gaan bedekken. De uitrol vond eerst plaats in Amsterdam en omstreken, Den Haag was de volgende stad. Met de toevoeging van Den Haag profiteren ook andere omliggende steden zoals Leidschendam, Voorburg en Zoetermeer.

KPN zorgt niet alleen voor de uitrol van het snelle 4G-netwerk, maar voorziet ook de oudere 2G- en 3G-netwerk van updates. Hierdoor zullen ook toestellen die geen ondersteuning bieden voor 4G een snellere dataverbinding krijgen, mits de verbeterde technieken ondersteund worden.

KPN heeft in de planning staan om medio 2013 minimaal de helft van Nederland van een 4G-netwerk voorzien te hebben. Een jaar later moet het 4G netwerk al landelijk dekkend zijn. Vooralsnog loopt de uitrol van het 4G-netwerk voorspoedig, zo meldt Joost Farwerck, managing director van KPN.

T-Mobile en Vodafone beginnen later dit jaar met de uitrol van hun 4G-netwerken.