2min

De televisie van Apple kan naar verluidt pas in 2014 verwacht worden, doordat de productie van Ultra HD-panelen nog niet op peil is. Apple is van plan om de televisie direct te voorzien van de nieuwe standaard voor televisies, maar daardoor moet het bedrijf nog wachten totdat de productie van dit soort panelen op gang komt.

Al jarenlang gaan er geruchten over een telvisie van Apple. Dat komt doordat de biografie over Steve Jobs van Walter Isaacson expliciet melding maakt van een gesprek waarin de inmiddels overleden CEO van Apple aangeeft dat hij de televisiemarkt wil veroveren. Die biografie kwam in 2011 uit en sindsdien keert de iTV, zoals het apparaat zou gaan heten, met enige regelmaat terug in het nieuws. Bovendien heeft ook Tim Cook, de huidige CEO van Apple, aangegeven dat de televisiemarkt interessant is voor Apple.

Volgens DigiTimes moeten we nog wel even wachten op de iTV, doordat de productie van Ultra HD-schermen nog niet snel genoeg verloopt. De schermpanelen met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels hebben een resolutie die vier keer zo hoog is dan Full HD-schermen, wat resulteert in een scherper beeld.

Apple zou in ieder geval gebruik willen maken van de diensten van het Koreaanse LG, diens productie van Ultra HD-schermen moet dit jaar vrijwel op volle toeren gaan lopen. Daarmee lijkt de kans toch groot dat de introductie pas eind 2013 of begin 2014 zal volgen.

Naast een Ultra HD-paneel zou de iTV volgens DigiTimes ondersteuning krijgen voor aansturing met behulp van bewegingen en stemcommando’s, ook wordt gerekend op interactie met het internet.