1 min Devices

BlackBerry Z10 vanaf dinsdag 2 april te koop

BlackBerry heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat de BlackBerry Z10 vanaf 2 april in Nederland verkocht wordt. De telefoon zal te koop zijn bij de drie grote telecomproviders en een aantal geautoriseerde verkooppunten.

BlackBerry brengt de Z10 uit in twee varianten, met een zwarte en een witte behuizing. De telefoon heeft een scherm van 4,2 inch en bevat een dual-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz. Verder is er voorzien in 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en de mogelijkheid om dit met 64GB uit te breiden met een micro SD-kaartje.

Qua connectiviteit doet BlackBerry mee met de laatste trends, zo worden LTE-netwerken ondersteund en ook NFC-verbindingen zijn mogelijk met de BlackBerry Z10. In tegenstelling tot de meeste BlackBerry-telefoons uit het verleden heeft de Z10 geen fysiek toetsenbord. Een BlackBerry-smartphone met een fysiek toetsenbord komt op termijn alsnog. Het gaat dan om de BlackBerry Q10.

Het is nog onduidelijk hoeveel de BlackBerry Z10 zal kosten, in de prijsvergelijker van Techzine vind je de telefoon terug voor een prijs vanaf 583 euro.