1 min Devices

BlackBerry Q10 komt naar de Benelux

De BlackBerry Q10 zal over ruim een week te koop zijn in de winkels in de Benelux. De BlackBerry Q10 is een smartphone met het voor BlackBerry zo kenmerkende fysieke toetsenbord.

Op 29 mei aanstaande zal de BlackBerry Q10 zijn intrede doen in Nederland. België moet tot 3 juni wachten. De smartphone heeft naast een fysiek toetsenbord ook de beschikking over een touchscreen van 3,1 inch. Dat scherm heeft een resolutie van 720 bij 720 pixels, de processor heeft twee rekenkernen die op 1,5 GHz tikken. Natuurlijk draait de Q10 op BlackBerry’s nieuwe besturingssysteem; BlackBerry 10 (review).

De Q10 zal beschikbaar komen in een zwarte en witte variant. Zonder abonnement moet men 649 dollar neertellen voor de smartphone. Daarmee is de Q10 bij zijn introductie BlackBerry’s duurste smartphone van het moment. De BlackBerry Z10 (review), die is uitgerust met een groter touchscreen, kost op het moment van schrijven zo’n 550 euro volgens Techzine’s prijsvergelijker. De BlackBerry Q10 vind je daar overigens al terug voor 610 euro.