1 min

BlackBerry heeft momenteel twee apparaten met het nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 gepresenteerd, maar dat er meer op komst is lijkt een eenvoudige aanname. Dat wordt nu kracht bijgezet doordat een foto van een nieuw toestel is uitgelekt. Het lijkt te gaan om een goedkoop model, met fysiek toetsenbord.

Net als de BlackBerry Q10, zou dit toestel worden voorzien van een fysiek toetsenbord. BlackBerry was ooit beroemd om de kwaliteit van deze toetsenborden, maar werd in de loop der jaren voorbij gestormd door verschillende fabrikanten die het op volledige touchscreens gooiden. Dat BlackBerry nog altijd niet klaar is om afscheid te nemen van fysieke toetsenborden wisten we door de Q10 natuurlijk al, de Canadese producent lijkt er nog een schepje bovenop te doen met dit nieuwe, nog onaangekondigde toestel.

Het voorheen nog onbekende toetsen toont overeenkomsten met BlackBerry’s Curve-smartphones. De telefoon zou een micro SD- en microsim-poort krijgen aan de zijkant, waardoor het makkelijker wordt om deze zaken snel te verwisselen. Bij de BlackBerry Z10 en Q10 zitten deze zaken verwerkt aan de achterkant waardoor de telefoon eerst opengemaakt dient te worden. Verder bevat de BlackBerry-telefoon een accu met een capaciteit van 1.800 mAh en 8GB interne opslagruimte.

Het kan nog lang duren voordat dit toestel aan het publiek wordt voorgesteld, de BlackBerry Q10 laat nog tot mei op zich wachten en het is te verwachten dat deze smartphone pas later op de markt komt.