1 min

BlackBerry heeft vandaag een nieuwe telefoon uit de doeken gedaan tijdens een presentatie in Orlando in Florida. De komst van de telefoon is geen grote verrassing meer, eerder deze maand lekten al beelden van deze telefoon uit.

Wel lijkt BlackBerry op het laatste moment nog een naamswijziging doorgevoerd te hebben. Eerder werd immers verondersteld dat de gelekte telefoon door het leven zou gaan als de BlackBerry R10. Hoe dan ook, de BlackBerry Q5 is specifiek gebouwd voor opkomende markten, wat een komst naar Nederland nog niet zeker maakt.

Wat betreft specificaties maakt BlackBerry weinig bekend over dit toestel, behalve dat het wordt uitgeleverd met BlackBerry 10.1. Het scherm heeft een afmeting van 3,1 inch en dat is tegenwoordig vrij klein, maar dat is natuurlijk het resultaat van de aanwezigheid van een toetsenbord.

De BlackBerry Q5 wordt gefabriceerd in vier verschillende kleuren: rood, roze, wit en zwart. Een prijs heeft BlackBerry op het moment van schrijven niet bekend gemaakt, de telefoon zal in de zomer wereldwijd gelanceerd worden.

BlackBerry’s CEO Thorsten Heins maakte ook bekend dat de update naar BlackBerry 10.1 vanaf vandaag naar BlackBerry Z10-toestellen (review) wordt verspreid.