1 min

Het Duitse Telekom Presse heeft de hand weten te leggen op een BlackBerry Z10 smartphone met Blackberry OS 10. Een nieuw Blackberry-toestel met een 4,2 inch scherm. Deze smartphone zal naar verluidt eind februari op de markt komen. Over twee weken zal het nieuwe mobiele BlackBerry 10 besturingssysteem op de markt gaan komen. Waarschijnlijk zal een andere Blackberry smartphone het spits mogen afbijten.

Het toestel wordt op dit moment nog grondig getest door Telekom Presse maar de Duitse website heeft nu al een YouTube-video vrijgegeven waarin de telefoon al uitgebreid getoond wordt. Daarbij worden ook de specificaties van de Z10 smartphone onthuld.

De telefoon van RIM beschikt over een 1,5 GHz dual-core OMAP 4470-processor met 2 GB aan werkgeheugen. De interne opslagcapaciteit bedraagt 16 GB en aan de achterkant zit een 8 Megapixel camera met 1080p opnamekwaliteit. Het 4,2 inch scherm heeft een resolutie van 1280 bij 768. Opvallend is het gewicht van de telefoon, deze bedraagt slechts 125 gram en dat met een afmeting van 129 x 65 x 8 millimeter.

In de video wordt vooral de aandacht gelegd op de integratie van Facebook, Twitter en Dropbox met het BlackBerry 10 besturingssysteem. Daarnaast komt ook de spraakassistentie volop aanbod.