1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Dat Nokia interesse heeft in de tabletmarkt heeft het nooit ontkend. Dat het bezig is met een tablet evenmin. Andersom heeft het ook nooit echt iets bevestigd, maar de vermoedens bestaan al tijdenlang dat de Finse producent een tablet aan het ontwikkelen is. Een Braziliaanse ontwerpster lijkt dit nu te bevestigen. De afbeelding werd gevonden door twitteraar @evleaks.

Op haar website heeft Renata Cambaúva een afbeelding geplaatst van een tablet, waarop haar applicatie draait. De tablet draagt het Nokia-logo, maar door de afwezigheid van een Windows-knop is het aannemelijk dat het ontwerp onvolledig of nog niet definitief is.

De applicatie van Cambaúva is duidelijk bedoeld voor Windows 8 of RT, gezien de interface. Deze vertoont veel overeenkomsten met de Modern UI die Microsoft sinds enige tijd hanteert in diens software. Op de website van Cambaúva staat vermeld dat ze in opdracht van Adidas een Windows-variant van de Micoach-applicatie ontwikkelt. Deze app is nu enkel voor iOS verkrijgbaar.

Volgens geruchten werkt Nokia samen met Microsoft voor de ontwikkeling van een eigen tablet. Nokia en Microsoft onderhouden een diepgaande relatie als het gaat om productontwikkeling, dat is al merkbaar bij de verschillende Windows Phone-toestellen, maar zou zich dus nog kunnen uitbreiden naar het Windows-platform.