WPCentral heeft foto’s bemachtigd van een toestel dat volgens hen Nokia’s volgende vlaggenschip is. Als de foto’s echt zijn, lijkt het er op dat we aan de vooravond van grote designveranderingen vanuit Nokia staan. Een interne bron zou tegenover WPCentral hebben verklaard dat de foto’s echt zijn.

Nokia hanteerde voor de Lumia-reeks tot nog toe een redelijk eenduidig en herkenbaar uiterlijk, maar de Lumia Catwalk zou daar aanzienlijk van gaan afwijken, aan de hand van deze foto’s en eerder uitgesproken verwachtingen. Zo zou de Catwalk een behuizing van aluminium krijgen, in plaats van het gekleurde polycarbonaat dat Nokia hanteerde. Dat zorgt er voor dat deze smartphone een stuk dunner en lichter is dan bijvoorbeeld de Lumia 920 (review). De Lumia 920 weegt 185 gram en is 10,7 millimeter dik, de Catwalk zou maar 132 gram wegen en 8,4 millimeter dik zijn.

Net als bij de Lumia 920 kiest Nokia opnieuw voor een scherm met een resolutie van 1.280 bij 768 pixels, het scherm is 4,5 inch groot. Wel is het schermtype gewijzigd, Nokia zou overstappen op Samsung’s OCTA-schermen, OCTA staat voor On-Cell Touch AMOLED. In dit soort schermen is de aanraakgevoelige laag in het paneel geïntegreerd in plaats van een aparte bovenliggende laag. Daardoor wordt het scherm dunner. Apple gebruikt een soortgelijk scherm in de iPhone 5 (review).

De Nokia Lumia Catwalk zal voorzien worden van een dual-core Snapdragon-processor en een 8,7 megapixel camera met optische stabilisator. Wat aansluitingen betreft vindt men een micro HDMI- en micro USB-poort, de opslagruimte van 16GB kan met een micro SD-kaart worden uitgebracht.

Zie de galerij bij dit artikel voor de uitgelekte foto’s/