Nokia is bezig een nieuwe serie Lumia-telefoons te ontwikkelen, deze zouden in 2013 uit moeten komen. Opvallend is dat de bron die dit meldt, aangeeft dat Nokia voor het nieuwe vlaggenschip en opvolger van de Lumia 920 af zal stappen van de polycarbonaatbehuizing waarmee Lumia-telefoons voorheen werden uitgerust. Het Finse bedrijf en zal overstappen naar behuizingen van aluminium.

De opvolger van de Lumia 920 heeft inmiddels ook al een codenaam gekregen, namelijk Catwalk. Deze telefoon zal door de aluminium behuizing een stuk dunner en lichter kunnen zijn dan de Lumia 920. De hardwarespecificaties van de telefoon zullen grotendeels hetzelfde blijven. De overstap op behuizingen van aluminium wordt in ieder geval voor één van de nieuwe smartphones gemaakt, het is nog niet duidelijk of Nokia het besluit voor alle smartphones wil doorvoeren.

Naast de onvermijdelijke uitgave van een nieuwe vlaggenschip, zullen er naar verluidt ook twee andere Nokia Lumia-smartphones in 2013 uitgebracht worden. Details over deze telefoons zijn nog zeer schaars.

Nokia gebruikte voor het Windows Phone-tijdperk ook al aluminium voor de behuizingen van smartphones, de Nokia N8 was één van de laatste apparaten van Nokia met een dergelijke behuizing.

Lees meer