1 min

De CEO van Mozilla, Gary Kovacs, heeft bekendgemaakt dat Firefox OS voor smartphones in juni gelanceerd zal worden in de eerste vijf landen. De eerste landen waar Firefox OS-smartphones zullen verschijnen zijn Venezuela en Brazilië in Zuid-Amerika. Kort daarna volgen Spanje, Portugal en Polen in Europa.

Mozilla kiest ervoor om Firefox OS-smartphones eerst uit te brengen in zogenaamde opkomende markten. Vooral in Brazilië en Venezuela is de smartphone-markt nog echt in opkomst en hebben consumenten over het algemeen wat minder te besteden, waardoor een Firefox OS-smartphone een goed alternatief kan zijn.

Volgens Mozilla zullen eind 2013 nog eens 11 landen beginnen met de verkoop van Firefox OS-smartphones, welke 11 landen dit zijn wilde Mozilla nog niet toelichten. Het is dus nog even afwachten of Nederland of België tot die 11 landen behoort.

Tot op heden hebben LG, ZTE en Huawei aangekondigd smartphones te gaan maken met Firefox OS, al deze smartphones zullen gebruik maken van een Qualcomm Snapdragon-processor en deze zullen hoogstwaarschijnlijk laaggeprijsd zijn.