1 min Devices

ZTE brengt smartphone met Firefox OS in begin 2013

Telefoonproducent ZTE laat weten dat in samenwerking met Mozilla een nieuwe smartphone op de markt gebracht zal worden. Deze telefoon zal gaan draaien op Firefox OS, het mobiele besturingssysteem van Mozilla dat op HTML5 is gebaseerd.

Het plan van ZTE om samen te gaan werken met Mozilla komt voort uit het feit dat ZTE niet afhankelijk wil zijn van Google’s Android en Windows Phone van Microsoft. David Dai Shu, woordvoerder van ZTE, stelt dat ZTE een goede balans wil creëren in de diversiteit van besturingssystemen. ZTE lijkt ook interesse te hebben in webgerichte besturingssystemen, maar heeft nog geen plannen om Chinese bedrijven als Baidu en Alibaba daarin te gaan ondersteunen.

De meeste smartphones van ZTE draaien momenteel op Android, de Tania-serie van ZTE draait daarnaast op Windows Phone. ZTE heeft plannen om de smartphone met Mozilla’s Firefox OS in de komende maanden uit te gaan brengen.

Samen met de reeds toegezegde steun van verscheidene netwerkaanbieders zoals Deutsche Telekom, Sprint, Smart, Telecom Italia, Telenor and Etisalat lijkt Mozilla goed op weg met de toekomstige lancering van Firefox OS.

Bron:Reuters