Google-topman Eric Schmidt vertelt dat Android elke dag 1,5 miljoen nieuwe gebruikers verwelkomt. Het mobiele besturingssysteem zet de indrukwekkende groei voort, in de herfst van 2012 lag het aantal dagelijkse activeringen nog op 1,3 miljoen nieuwe gebruikers.

Op de Dive Into Mobile-conferentie bevestigde Schmidt de statistieken. De solide toename van het aantal nieuwe Android-gebruikers lijkt zich door te zetten, met afgelopen maand nog 1,4 miljoen nieuwe gebruikers per dag en deze maand al 1,5 miljoen dagelijkse nieuwelingen. Google wil de groei doorzetten door in te spelen op de lagere segmenten, met volgens Schmidt binnenkort een te verwachten prijspeil van 100 dollar.

De toename komt grotendeels vanuit tablets en smartphones gemaakt door derden. Hoewel Google al eigen Nexus-hardware heeft geïntroduceerd, verbleekt die verkoop vooralsnog bij de afzet van grootheden als Samsung.

Schmidt zegt wel dat het bedrijf op schema ligt qua verkoop van eigen hardware. Google wil aan het eind van dit jaar 1 miljard apparaten verkopen, een flinke sprong gezien de 750 miljoen die CEO Larry Page vorige maand nog voor ogen had.