2min Devices

Dagelijks 700.000 activaties Android-toestellen

Wereldwijd activeren dagelijks meer dan 700.000 mensen een Android-toestel. Dat komt neer op meer dan een verdubbeling in een jaar tijd. Het gaat om zowel activaties van smartphones als tablets.

Dagelijks 700.000 activaties Android-toestellenDat heeft Android-topman Andy Rubin op zijn Google+-account laten weten. Google meet volgens Rubin niet het aantal tweedehands verkochte toestellen mee: het gaat puur om consumenten die naar de winkel gaan, een Android-toestel kopen en voor de eerste keer op het toestel een draadloze verbinding opzetten.

Vorig jaar activeerden dagelijks zo’n 300.000 consumenten een Android-toestel. Een half jaar later was dat aantal gegroeid naar 500.000. Nu, weer zes maanden later, ligt het aantal activaties op 700.000 per dag. Dat komt neer op een groei van 133 procent in een jaar tijd. Dat succes is te danken aan de populariteit van het besturingssysteem bij diverse fabrikanten zoals Samsing en HTC.

Volgens de laatste cijfers draait 52,5 procent van alle smartphones wereldwijd op Android. Dat komt neer op 60,5 miljoen Androidtoestellen. Daarmee is Android officieel de marktleider op de markt voor mobiele besturingssystemen. Vanwege de toegenomen vraag van feature-phones in landen met opkomende economieën staat Symbian op de tweede plaats. iOS en BlackBerry staan op de derde en vierde plaats.

Bron:Andy Rubin