1 min

De Nederlandse Spoorwegen en T-Mobile hebben het contract voor het aanbieden van een internetverbinding in intercitytreinen met een jaar verlengd. Het internet blijft daarom in ieder geval in het komende jaar nog gratis.

De overeenkomst tussen telecomprovider T-Mobile en de NS zou begin april afgelopen zijn, maar nu blijkt dat de partijen een optie gelicht hebben voor een verlenging van de contractduur. Daardoor blijft het internet nog een jaar lang gratis, wat er daarna op financieel gebied staat te gebeuren is voor nu onduidelijk.

Vandaag voorzien de NS en T-Mobile de driehonderdste intercity-trein van een internetverbinding. Er wordt aangegeven dat er nog 65 treinstellen van een verbinding voorzien moeten worden. Dit zal voor het einde van dit jaar gebeurd zijn, vanaf dan moeten alle intercitytreinen voorzien zijn van de gratis internetverbinding.

De NS maakt duidelijk dat alleen intercity’s dit privilege krijgen, er zijn geen plannen voor andere soorten treinen zoals stoptreinen en sprinters. Reizigers bevinden zich vaak veel korter in dit soort treinen, wat de nood voor een verbinding minder groot maakt.

Wel zal het aanbod van WiFi naar de grote treinstations worden uitgebreid. Op de meeste stations biedt KPN een betaalde verbinding aan. Het is onduidelijk of de NS gebruik wil maken van die hotspots, of dat het andere plannen heeft.