1 min

Een logisch gevolg van de voortdurende drang om apparaten dunner te maken, is dat ook harde schijven er aan moeten geloven. Western Digital begrijpt dit en laat met de WD Black schijven op de Consumer Electronics Show zien dat dit goed mogelijk is.

Op dit moment zijn er twee 2,5 inch-modellen van de dunne WD Black-serie. Een 500GB-model met 24GB aan NAND-geheugen. Deze schijf is 5 millimeter dik. Daarnaast is er ook een grotere uitvoering, deze heeft 1TB opslagruimte, eveneens vergezeld door 24GB NAND-geheugen. Deze harde schijf is 7 millimeter dik. Een woordvoerder van Western Digital heeft inmiddels al aangegeven dat de grootte van het NAND-geheugen op den duur zal oplopen naar 32GB.

Vooralsnog zijn er alleen foto’s beschikbaar van de nieuwe harde schijven van Western Digital en blijft het onduidelijke welke prestaties de schijven leveren, of hoe duur ze moeten worden. Wel geeft Western Digital aan dat er op dit moment al WD Black-schijven verscheept worden naar systeembouwers. Aangenomen kan dus worden dat de schijven binnen afzienbare tijd de eerste consumenten zullen bereiken.