1 min

Middels een update van de Google Search-applicatie komt Google Now ook voor gebruikers van iOS beschikbaar. Met behulp van Google Now belooft Google gebruikers te bedienen van informatie voordat ze zichzelf realiseren dat ze er behoefte aan hebben.

Google Now is geïntegreerd in de Google Search-applicatie, zoals al eerder werd aangenomen dankzij een gelekte video van Google. Na het installeren van de update vanuit de App Store, wordt de gebruiker verzocht om in te loggen met een Google-account, waarna Google Now beschikbaar komt.

In tegenstelling tot in Android kan Google Now enkel gebruikt worden vanuit de Search-app zelf, niet middels een widget op het hoofdscherm van iOS. Dit limiteert de toegankelijkheid van Google Now, maar niet de mogelijkheden van de toepassing zelf. Vrijwel alle functies die Google Now op Android biedt, zijn ook beschikbaar voor iOS-gebruikers.

Google Now past zich aan de gebruiker aan, aan de hand van het gedrag van de gebruiker. De websites die bezocht worden en de zoekopdrachten die worden ingevoerd zorgen er voor dat Google Now persoonlijker wordt.

Google Now is niet voorzien van de mogelijkheid om push-notificaties te verzenden. Dat betekent dat de gebruiker de app uit eigen initiatief moet opstarten om gebruik te kunnen maken van de functies. Google heeft aangegeven dat deze mogelijkheid nog wordt onderzocht en wellicht in een later stadium alsnog wordt toegevoegd.