2min

Tags in dit artikel

, ,

De iOS-app van Google Search is met een nieuwe update uitgebreid. Door de update wordt Google Now uitgebreid met alle functies die de dienst ook biedt op Android-toestellen.

Voorheen was Google Search altijd een vrij simpele app, die je de mogelijkheid gaf om gebruik te maken van Google’s zoekmachine. Met de toevoeging van Google Now aan de app werd het geheel echter al wat uitgebreid. Met versie 3.1.0 worden opnieuw aanzienlijke verbeteringen toegevoegd aan de iOS-app.

Zo zal het onder andere mogelijk zijn om de zoekmachine van Google te gebruiken door simpelweg "OK Google" te zeggen. Dit was voorheen ook al mogelijk op Android-toestellen. Overigens werkt deze functie alleen bij de iPhone 4S of nieuwere toestellen.

Met de update wordt het ook mogelijk om herinneringen te maken en pushberichten te ontvangen. Zo krijgt de gebruiker te horen wanneer hij of zij moet vertrekken voor de volgende afspraak of als de vlucht van de gebruiker bijvoorbeeld iets later vertrekt. Daarnaast kunnen er bepaalde herinneringen aan locaties of tijden gehangen worden. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat je een herinnering krijgt om koffiebonen mee te nemen als je bij de supermarkt komt.

Met de remind me-knop kun je daarnaast je interesses aangeven. Ben je bijvoorbeeld fan van een zanger of acteur, dan zul je een melding krijgen wanneer nieuw werk van die persoon uitgebracht wordt.

Ook de zoekfunctie is verbeterd. De app is opnieuw ontworpen en heeft een simpeler hoofdscherm gekregen. Er zijn nieuwe bewegingen gekoppeld aan interactie met plaatjes en het is mogelijk om met één druk op de knop in te loggen als je al andere Google-apps gebruikt op het toestel.

De Google Search-app is te downloaden en updaten vanuit de App Store.