Eric Schmidt van Google laat vandaag veelvuldig van zich horen. Nu betreft het de Google Now-dienst, welke naar alle waarschijnlijkheid ook naar het iOS-platform van Apple zal worden uitgebreid. Vooralsnog lijkt de applicatie echter vast te zitten in het goedkeuringsproces, zo lijkt Schmidt vandaag op te laten tekenen.

Dat Apple niet al te lichtzinnig omspringt met de App Store is al sinds jaar en dag bekend. Al vele applicaties werden afgekeurd en vaak zijn er meerdere pogingen nodig om Apple’s definitieve goedkeuring te krijgen. Dat lot lijkt ook Google Now te ondergaan.

Vorige week lekte een video uit waarin Google Now voor iOS uit de doeken werd gedaan, maar de besproken applicatie zelf is nog nergens te bekennen. Dat komt waarschijnlijk doordat deze nog niet goedgekeurd is door Apple. Google Now wordt geïntegreerd in de Google Search-applicatie voor iOS, maar de goedkeuring voor de desbetreffende update laat nog op zich wachten.

Wanneer gevraagd wordt wanneer Google Now naar iOS komt zegt Schmidt: "Dat moet je aan Apple vragen. Zij hebben een beleid waarbij applicaties goedgekeurd moeten worden, sommige apps worden toegelaten tot de applicatiewinkel, sommige niet. Gelukkig hebben ze Google Maps onlangs goedgekeurd."

Dat de komst van Google Now naar iOS afhangt van Apple, lijkt genoeg te zeggen: de update ligt al bij Apple en de goedkeuring is het enige dat in de weg staat.