1 min

Google bracht eerder deze week een update uit voor de Google Search-applicatie, waarmee gebruikers van iOS-apparaten de beschikking kregen over Google Now, een dienst die automatisch in informatie voorziet. Er klonken in de dagen daarna echter veel geluiden dat deze update zorgt voor een verkorte accuduur. Google spreekt dit echter tegen.

Gebruikers meldden bijvoorbeeld dat tijdens het gebruik van de nieuwe Google Now-dienst de locatiediensten constant gebruikt worden. Google geeft aan dat dit inderdaad het geval is, maar dat het enkel gaat om voorzieningen via WiFi en zendmasten, niet via de veeleisende GPS-module. Er wordt aangegeven dat locatiediensten bij de meeste applicaties inderdaad energieslurpers zijn, maar dat komt doordat de locatie veel nauwkeuriger bepaald moet worden, waarvoor de GPS-module gebruikt wordt.

"We hebben Google Now voor iOS maandenlang getest en zagen geen meldingen van een significante invloed op de accuduur," stelt Google. "We zouden je willen vragen om de Google Search-applicatie enkele dagen uit te proberen en we verwachten dat je dan ziet dat er geen grote invloed is op de accuduur. Mocht je een probleem zien, dan ontvangen we graag feedback."