2min Devices

‘Vijf Windows Phones op komst van 4 fabrikanten’

Verschillende fabrikanten werken volgens een gebruiker op Reddit aan nieuwe smartphones met het Windows Phone besturingssysteem. HTC, Samsung, Huawei en Nokia zouden allen bezig zijn met nieuwe toestellen waarop het Windows Phone besturingssysteem wordt gebruikt. Deze nieuwe smartphones zouden allemaal tussen de drie en de vier maanden moeten verschijnen.

"Mei tot augustus wordt een geweldige periode voor fans van Windows Phone," schrijft de tipgever op Reddit. Het gaat om vijf modellen van verschillende fabrikanten, sommige wel al genoemd in geruchten, sommige nog niet gehoord. Grootste vraag is vooralsnog of deze toestellen met Windows Phone 8 zullen verschijnen of mogelijk al met Windows Phone 8.1.

HTC komt met de ‘Tiara’, een Windows Phone waarvan de specificaties eind februari al in de openbaarheid circuleerden. De enige toevoeging is de vermelding van twee varianten van de smartphone, een met 4G ondersteuning en een zonder.

Samsung zou daarnaast werken aan een Windows Phone met de naam ‘Cronus LTE’. Als het product de winkelschappen bereikt zal deze waarschijnlijk worden hernoemd tot iets met Samsung Ativ, aangezien Samsung de naam ATIV voor al zijn Windows-producten gebruikt.

Huawei bouwt de ‘Ascend WQ 5’, opvolger van de al gelanceerde Windows Phone Ascend W1. De fabrikant zou volgens nieuwssite Neowin ook werken aan een ‘hoogwaardigere’ smartphone die dit jaar op de markt komt. Mogelijk gaat het hier om de Huawei Ascend W2, waar eerder al de mogelijke specificaties van uitlekte.

De gebruiker op Reddit noemt ook smartphones van Nokia, de Windows Phone fabrikant zou binnenkort de high-end modellen EOS en Catwalk presenteren. Onder andere een hoogwaardige 41 megapixel PureView camera en een quad-core processor worden genoemd. Volgens de bron zullen geen van beide apparaten ondersteuning krijgen voor draadloze opladers. Naar verwachting zal Nokia de modellen introduceren op 14 mei, tijdens het evenement in London.

Bron:Reddit