HTC werkt naar verluidt aan een nieuwe smartphone met Windows Phone 8. De telefoon zal in de loop van dit jaar in de winkels belanden, maar de eerste details lijken al uitgelekt te zijn. De smartphone draagt de codenaam Tiara.

Een bescheiden setje specificaties van de HTC ‘Tiara’ druppelt het net op. Het is al duidelijk dat het hier niet gaat om een opvolger van de HTC 8X, het huidige topmodel van het Taiwanese merk.


Het meest opvallend aan het model is het operating system, de Tiara wordt waarschijnlijk een van de eerste smartphones met Windows Phone 8 GDR2. GDR2 is de tweede update voor het platform, sinds het debuut in de herfst van 2012.

Op de keuze voor Windows Phone 8 na, lijkt de Tiara op papier de dubbelganger van de pas in verkoop genomen HTC One SV. Beide apparaten lopen op de 1.2GHz dual-core Qualcomm Snapdragon-chips, hebben een 4,3 inch WVGA Super LCD2-display en 1GB RAM. Het verschil zit in de resolutie van de camera, een 8 megapixel primaire camera voor de Tiara, tegenover de 5 megapixel in de One SV.

De telefoon zal waarschijnlijk tussen de HTC 8S (review) en de HTC 8X (review) vallen en debuteert naar verwachting in mei dit jaar.