1 min

Berucht twitteraar Evleaks publiceert beelden en gedetailleerde specificaties van Motorola’s ‘X Phone’. De informatie doorbreekt weer even de stilte rondom het hoogwaardige geesteskind van Google en dochteronderneming Motorola.

Meer details over de X Phone bereiken de massa’s. Het topmodel schept hoge verwachtingen en moet de strijd aangaan met de crème de la crème op de smartphonemarkt.

Naar verluidt draagt de X Phone codenaam ‘Ghost’. Genoemde specificaties van de geest zijn onder andere een 1080p-scherm, 32GB intern geheugen en 2GB RAM. Eerdere geruchten claimden een display van 4,7 inch en Qualcomm’s Snapdragon 800-chipset. Ook een 16 megapixel camera met eye-scrolling techniek is genoemd.


De beelden visualiseren een prototype, gehuld in niet-definitieve behuizing. Weinig verrassend is de zichtbare standaardversie van Android, aangezien Google eigenaar is van Motorola. PhoneArena denkt dat de M van Motorola ook niet het uiteindelijke model zal sieren. De achterkant lijkt wel de uiteindelijke vorm te hebben, voor zover zichtbaar gaat het om plastic zonder het kenmerkende Kevlar-ontwerp.

Eerdere geruchten van een naar augustus verplaatste lancering slaat PhoneArena in de wind. Schijnbaar komt de X Phone begin juli richting winkels, in maar liefst twintig verschillende kleuren.