1 min Devices

Windows 8.1 voert stilletjes updates door

Windows 8.1 voert in de achtergrond updates voor Modern UI-applicaties door. Eerder werden al verwijzingen naar zo’n functie teruggevonden, in de meest recent gelekte build is de functie reeds actief.

De meet recent gelekte build draagt nummer 9385 en lekte vorige week uit op verschillende downloadsites. Gebruikers die de nieuwe versie van het besturingssysteem installeerden, bemerkten dat verschillende applicaties op de achtergrond automatisch updates installeerden. Het ging bijvoorbeeld om een applicatie met de naam Movie Moments.

Het nieuwe updateproces is in veel opzichten een vooruitgang van het huidige proces dat door velen als omslachtig wordt gezien. Om updates voor apps te installeren moet namelijk de Windows Store geopend worden om de updates in te zien en te installeren. De nieuwe handelswijze zorgt ervoor dat er eigenlijk geen belemmerende handelingen meer benodigd zijn.

Wij kunnen ons wel voorstellen dat gebruikers graag een melding zien van een geïnstalleerde update, zodat men kan controleren wat voor wijzigingen zijn doorgevoerd.

Bron:CNET