1 min

Voorafgaand aan de lancering in maart is de eerste update voor Windows 8.1 op het internet verschenen. Dankzij het uitlekken kunnen we alvast een kijkje in de nieuwe software nemen en zien wat Microsoft voor wijzigingen en vernieuwingen in petto heeft.

Update 1 voor Windows 8.1 (review) lijkt grotendeels gericht op het verbeteren van de gebruikservaring voor mensen die gebruik maken van een toetsenbord en muis. Zo krijgen de Windows 8-applicaties een titelbalk waarmee ze te sluiten, minimaliseren en snappen zijn. Ook het startscherm ondergaat wijzigingen, zoals al eerder besproken is. De meest opvallende wijziging daarbij is de plaatsing van knoppen voor de zoekfunctie en het afsluiten van het systeem.

Andere wijzigingen zijn minder ingrijpend van aard. Zo krijgt de Instellingen-app een directe link naar het Configuratiescherm. Er is ook een optie om Windows 8-apps in de taakbalk van de desktopomgeving weer te geven.

De gelekte versie van Windows 8.1 Update 1 dateert van 14 januari. Het is mogelijk dat Microsoft tussen die datum en de uiteindelijke lancering op 11 maart nog andere wijzigingen zal doorvoeren.