1 min

Begin deze maand verschenen de eerste gelekte afbeeldingen van de eerste grote Windows 8.1-update. Afbeeldingen die vandaag zijn verschenen geven meer prijs over de mogelijke wijzigingen. Zo zal het met de update waarschijnlijk mogelijk worden om applicaties uit de Windows Store in de taakbalk te plaatsen.

Volgens de geruchten zal Microsoft de eerste update voor haar besturingssysteem Windows 8.1 (review) in april uitbrengen. Omstreeks begin 2015 wordt een grotere update verwacht, deze draagt de codenaam Threshold. Tot die tijd zullen er vermoedelijk meerdere kleine updates de revue passeren.

Vandaag gelekte afbeeldingen via het Russische WZor geven meer prijs over de wijzigingen die de aanstaande Windows 8.1-update met zich mee zal brengen. Zo wijzen deze erop dat de Windows Store rechtstreeks vanuit de taakbalk bezocht kan worden. Eveneens zal er de mogelijkheid bestaan om applicaties uit de Windows Store in de taakbalk te plaatsen.


Het is niet bekend of er na het starten van een dergelijke applicatie deze zich zal openen in de desktopweergave of dat hiermee het startscherm van de Modern UI-interface wordt geopend. Wel wordt hiermee de kloof tussen de traditionele desktopweergave en de Modern UI verkleind. Naar verluidt zal deze integratie verder worden geïmplementeerd in Windows 9 met codenaam Treshold, dat in 2015 het levenslicht zal zien.