Toshiba is het eens met BlackBerry: tablets zijn geen lang leven beschoren. Hoewel de markt nu florissant is, zal dat binnen enkele jaren wel anders zijn. Toshiba kijkt momenteel dan ook al uit naar de volgende revolutie in de technologiemarkt.

BlackBerry deed vorige week al gekartelde uitspraken over de tabletmarkt de deur uit. Over vijf jaar is het gedaan met die markt, zo voorziet BlackBerry CEO Thorsten Heins. Mark Whittard, topman van Toshiba, is het roerend met hem eens. Smartphones en laptops zullen belangrijke markten blijven vormen, maar tablets en grote smartphones ofwel phablets zullen uiteindelijk het onderspit delven. Whittard vergelijkt de tabletmarkt met die van Pocket PC’s en MP3-spelers. Deze markten waren gedurende enkele jaren erg lucratief, maar uiteindelijk waren het geen blijvertjes.

Deze uitspraken betekenen overigens niet dat Toshiba per direct zal stoppen met de ontwikkeling en productie van tablets. "We zitten in de tabletmarkt en daar blijven we ook. We willen dat de markt groeit, maar de realiteit is dat we ook moeten onderzoek wat de volgende evolutie zal zijn. Als die ontketent, dan moeten we gewoon vooraan staan."