1 min

Eerder deze week werd duidelijk dat Samsung mogelijk meerdere varianten op de Galaxy S4 in ontwikkeling heeft. Daarbij zou de nadruk op verschillende fronten komen te liggen, bij de Galaxy S4 Zoom is dat de camera. Een Russische website beweert dat deze een optische zoomlens zou krijgen.

Er zijn drie varianten van de Galaxy S4 (review) op komst, zo luiden de geruchten. Een van die modellen is de Galaxy S4 Zoom, welke een tienvoudige optische zoom moet krijgen. Plaatjes worden in een resolutie van maar liefst 16 megapixel vastgelegd en de telefoon zou verder voorzien worden van een 4,3 inch qHD-scherm.

Samsung zou met zo’n smartphone een aardige troef achter de hand kunnen hebben. Nokia’s 808 PureView (review) is op het moment één van de weinige smartphones met een optische zoom, maar gaat niet verder dan 3x. Samsung heeft met de Galaxy Camera (review) al wel een digitale camera draaiende op Android uitgegeven, maar dat is geen smartphone.

Naar verwachting komt Samsung later deze maand met de aankondiging van de Galaxy S4 Zoom, waarna deze in de zomer beschikbaar moet komen.