2min Devices

Samsung presenteert Galaxy S4 Zoom

De presentatie van de Galaxy S4 Zoom is er een die we al van verre konden zien aankomen, er gaan al tijden geruchten over deze smartphone. De Galaxy S4 Zoom doet zijn naam eer aan doordat deze is uitgevoerd met een optische zoomlens achterop de smartphone. Het is een combinatie tussen de Galaxy S4 en de Galaxy Camera.

De Galaxy S4 Zoom is al de derde variant op het vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S4 (review). De afgelopen twee weken werden ook al de Galaxy S4 Mini en de Galaxy S4 Active aangekondigd. Deze week is het de beurt aan de Galaxy S4 Zoom.

Samsung presenteert Galaxy S4 Zoom
De Galaxy S4 Zoom is een combinatie tussen een smartphone en een camera, De smartphone kan vergeleken worden met een midrange model als we kijken naar de processor; een dual-core 1,2 GHz processor met 1,5GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is uitbreidbaar met een micro SD-kaartje van maximaal 64GB. Het toestel heeft een scherm van 4,3 inch en een resolutie van 960 x 540 pixels.

Als we kijken naar de kwaliteiten van de camera van de Galaxy S4 Zoom, dan zien we een 16 megapixel-camera met 10x optische zoom. Voor de cameraliefhebbers onder ons: de lens heeft een brandpuntsafstand van 24-240mm en een F3.1-F6.3 diafragma. De ISO-waarde van de camera loopt van 100, 200, 400, 800, 1600 tot 3200. Het toestel is uitgevoerd met een Xenon-flitser, iets wat we maar weinig zien op smartphones, meestal worden deze uitgevoerd met een LED-flitser. De camera heeft een continu shot-mode waarmee 4 foto’s per seconde kunnen worden genomen.

Het toestel is door de optische zoomlens uiteraard wel dikker dan we gewend zijn van smartphones. Wel is het toestel dunner dan de Galaxy Camera (review) die Samsung vorig jaar op de markt bracht. Dit was een afgeleide van de Galaxy S3, al kon je er niet mee bellen. De Galaxy S4 Zoom is 15,4 mm dik.

Samsung presenteert Galaxy S4 Zoom
Samsung heeft het toestel voorzien van Android 4.2 Jelly Bean, de meest recente Android-versie. Ook heeft de Koreaanse fabrikant ervoor gekozen dit toestel te voorzien van 4G-connectiviteit en een flinke accu van 2.330 mAh. Het toestel komt deze zomer in de Nederlandse winkels voor een adviesprijs van 549 euro.