1 min

Na een aantal uitgelekte builds van Windows 8.1 (de laatste zijnde build 9385) ziet het er nu naar uit dat Microsoft is begonnen met het verspreiden van een developer preview naar systeemfabrikanten.

Microsoft zal op de BUILD 2013-conferentie in juni een publieke testversie van Windows 8.1 lanceren. In aanloop naar die conferentie heeft het deze build gelanceerd. WinBeta meldt dat het gaat om build 9391 die omschreven wordt als Developer Preview. Naar verwachting zal op de BUILD-conferentie in juni een nieuwere build, die waarschijnlijk ook het label Developer Preview draagt, gelanceerd worden.

Er is weinig bekend over build 9391. Zo zijn er nog geen screenshots uitgelekt, wat meestal wel het geval is bij dit soort informatie.

Microsoft heeft overigens laten weten dat Windows 8-gebruikers zullen kunnen upgraden naar versie 8.1 met één druk op de knop in de Windows Store. Dit heeft Julie-Larson Green verteld in een Q&A op de Wired Business Conference. Daarnaast werd duidelijk dat er 100 miljoen Windows 8-licenties zijn verkocht, maar hoeveel licenties er daarvan zijn geactiveerd en dus daadwerkelijk in gebruik zijn, is onduidelijk.

Windows 8.1 zal een kleine update zijn voor Windows 8 en zal nog voor het einde van het jaar verschijnen.