2min

Sony heeft via een persbericht laten weten dat het bedrijf in verschillende landen de Xperia ZR zal gaan uitbrengen. De Xperia ZR heeft een scherm van 4,6 inch en heeft qua ontwerp veel weg van het huidige high-end model, de Xperia Z. De Xperia ZR blinkt echter uit bij het gebruik onder water, deze smartphone zou onder water nog beter werken dan de Xperia Z.

De Xperia ZR beschikt over nog betere waterdichtheid dan de Xperia Z (review). De Xperia ZR voldoet aan de zogenaamde IP55- en IP58-standaard, met betrekking tot stof- en waterresistentie. Hierdoor is het mogelijk om de Xperia ZR tot 1,5 meter onder water te gebruiken gedurende een periode van maximaal 30 minuten. Ook zou de smartphone beter moeten functioneren onder water dan de Xperia Z. Bij de Xperia Z komt het nog weleens voor dat het water op het scherm wordt opgepikt als invoer van een vinger, bij de Xperia ZR zou dit niet het geval zijn. Hierdoor is de Xperia ZR dus beter geschikt voor onderwaterfotografie en filmopnames.

De Xperia ZR is wel wat kleiner dan de grote broer, de Xperia Z. Het toestel heeft 4,6 inch scherm, een 13 megapixel camera met wederom een Exmor RS-lens, ook kan de camera opnemen in Full HD-resolutie. Het toestel wordt aangedreven door een Snapdragon S4 Pro, een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz en 2GB aan werkgeheugen.


Het toestel wordt standaard geleverd met LTE-ondersteuning, ook Nederlandse 4G-netwerken zijn geschikt voor dit toestel. Het toestel komt in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar in vier kleuren: zwart, wit, roze en mintgroen.

Sony heeft inmiddels aan ons laten weten dat de Sony Xperia ZR in juli in Nederland zal verschijnen in alle kleuren. De adviesprijs is helaas nog niet bekendgemaakt.