Google kondigt volgende week mogelijk een facelift voor de browserversie van Google Maps aan. De zoekgigant doet dat waarschijnlijk tijdens Google I/O, een conferentie die het zelf organiseert. Het herontwerp wordt gemeld door Google Operating System, een onafhankelijke website.


Met het grafische herontwerp van Google Maps zou de zoekgigant zichzelf hebben voorgenomen om zoveel mogelijk interface-elementen uit het zicht te halen. Zo moeten sidebars en navigatieknoppen het ontgelden. Door deze elementen weg te werken wordt de aandacht meer gelegd op de kaarten zelf.

Op afbeeldingen is het herontwerp al te aanschouwen. Uit de afbeeldingen is op te maken dat de zaken die nu in de sidebar staan, bovenin het scherm worden weergegeven, bovenop de weergave van de kaart zelf. Ook is een integratie met aanbevelingen van contacten op Google+ zichtbaar.

Het is onduidelijk wanneer Google het nieuwe uiterlijk zal uitrollen, maar de Google I/O-beurs van volgende week lijkt een ideale gelegenheid om meer details bekend te maken.