Google heeft een herontwerp van de Google Maps-applicatie voor Android-apparaten uitgerold. De facelift voor de kaartenapplicatie werd eerder dit jaar al aangekondigd, maar liet nog op zich wachten.

De nieuwe Maps-applicatie is in de Google Play Store verschenen en bevat een nieuwe interface en enkele nieuwe mogelijkheden zoals Foursquare-achtige hulpmiddelen om nieuwe plekken te leren kennen, live-updates over het verkeer en dynamische routes die aangepast worden op verkeerssituaties. De interface bevat een nieuwe kleurstelling en is een stuk schoner. De nieuwe interface heeft veel gelijkenissen met de nieuwe interface voor de desktopversie van Google Maps, welke nog in betafase verkeert.

Google nam in juni het sociale navigatiebedrijf Waze over voor een bedrag van 1,1 miljard dollar. Het is om verschillende redenen onwaarschijnlijk dat de ontwikkelaars van dat bedrijf al veel invloed hebben gehad op deze update voor Google Maps. De overname wordt bijvoorbeeld nog onderzocht door de FTC.

Het kan zijn dat je de update op dit moment nog niet ziet, Google rolt deze de komende weken gefaseerd uit naar apparaten. Gebruikers moeten beschikken over Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich of hoger om de update te kunnen installeren.