1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Samsung gaat toch kijken naar optimalisering van software om de opslagcapaciteit van vlaggenschip Galaxy S4 te verruimen. Gebruikers klaagden over de ruimte die wordt ingenomen door vooraf geïnstalleerde software, die de opslagcapaciteit effectief halveert.

Eerder verdedigde Samsung hun keuze voor bloatware, door te stellen dat de ruimte nodig was om in de "krachtigere features" te voorzien. De Galaxy S4 (review) bevat meer bijgeleverde software dan ooit, wat de 16 beschikbare gigabytes flink terugdringt.

Het bedrijf gaat nu onderzoeken hoe de software beter kan worden ingedeeld om ruimte te besparen. De software-optimalisatie gaat gepaard met Samsung’s dank voor het openbaren van het issue. "Samsung vindt het luisteren naar klanten en reageren op hun behoeftes belangrijk, als onderdeel van ons innovatieproces," laat de producent weten.

Gisteren kondigde Google een Galaxy S4-variant aan met standaard Android-skin, dus zonder Samsung’s softwarepakket. Het apparaat is in juni in de Verenigde Staten te koop.

De Galaxy S4 is ook met opslagcapaciteit van 32GB en 64GB aangekondigd, maar deze zijn in de lage landen vooralsnog niet beschikbaar. De Galaxy S4 is uit te breiden met micro SD-geheugen, maar ook dat is geen oplossing aangezien het model geen applicaties draait vanaf de externe opslag.