2min Devices

Wetgevers twijfelen over privacy met Google Glass

Acht leden van het Amerikaanse parlement hebben een formele eis bij Google neergelegd om toelichting te geven op een scala aan vragen over privacy betreffende Google Glass. Er zijn acht vragen opgesteld welke middels een open brief aan Larry Page wereldkundig zijn gemaakt.

Hoewel een petitie tegen Google Glass in Nederland nog weinig tractie weet te vinden, bestaan er wel degelijk wijdverspreide twijfels over de impact van Google Glass op de privacy van burgers. Omdat Glass nog niet grootschalig is uitgegeven en vanwege onzekerheid over Google’s plannen betreffende privacy willen de leden graag voortijdig duidelijkheid hebben. De parlementsleden vragen zich in de brief openlijk af of Google Glass inbreuk maakt op de privacy van de gemiddelde Amerikaanse burger.

Al meermaals is openlijk afgevraagd of het geen probleem is dat gebruikers van Google Glass gemakkelijk en onopgemerkt foto’s en video’s kunnen maken. Een andere vraag betreft Google’s opslag van data vanuit Glass en of daarmee niet per ongeluk privé data wordt verzameld.

Ook willen de leden weten of er gezichtsherkenning in Google Glass is gebouwd en daar heeft Google’s productmanager Steve Lee direct op gereageerd: "We hebben consistent gezegd dat we geen gezichtsherkenning inbouwen tenzij we treffende maatregelen betreffende privacy kunnen nemen."

Bron:The New York Times