Larry Page, CEO van Google, heeft tijdens de aandeelhoudersvergadering van zijn bedrijf toegelicht hoe hij denkt dat Glass in de samenleving zal staan. Veel mensen zijn ongerust over de potentiële inbreuk op de privacy die Glass zal faciliteren, maar volgens Page zal die ongerustheid vervagen als Glass meer in het straatbeeld voor komt.

Mensen zullen er volgens Page vanzelf achterkomen dat de gedachte dat Glass’ inbreuk op de privacy momenteel overschat wordt. "Het is geen groot probleem," zegt Page. "Als je in een openbaar toilet staat en iemand komt binnen met een smartphone in zijn hand word je ook niet ongerust dat diegene misschien een foto van je neemt. Dat zal met Glass niet anders zijn."

Google heeft met de ontwikkeling van Glass overigens naar eigen zeggen veel rekening gehouden met de privacy van burgers. Zo zal de zoekgigant eerst applicaties goed moeten keuren voordat ze kunnen draaien, apps met gezichtsherkenning worden bijvoorbeeld niet toegestaan. Google laat echter wel de mogelijkheid open dat dit in de toekomst anders zal worden.