Google heeft laten weten geen gezichtsherkenning in Google Glass te implementeren totdat de privacyproblemen zoals door het Amerikaanse Congres aangekaart met het apparaat zijn opgelost.

Op 17 mei stuurde het Congres van de Verenigde Staten een brief naar de CEO van Google, Larry Page. In de brief werden enkele vragen gesteld: "Is het waar dat Glass in staat is om met gezichtsherkenningstechnieken persoonlijke informatie te onthullen van wie dan ook en zelfs van objecten waar de gebruiker naar kijkt? Zou de gebruiker zulke informatie aan kunnen vragen? Kunnen niet-gebruikers of menselijke subjecten niet meedoen aan deze verzameling van gegevens? Indien mogelijk, hoe? Indien onmogelijk, waarom niet?".

Google heeft nog niet gereageerd op de brief. Het heeft iets meer dan twee weken de tijd om dat te doen. Er is nu echter wel een publieke verklaring verschenen op Google+ waarin het laat weten geen apps die gezichtsherkenning gebruiken voor Glass in de appstore toe te staan.

Het bedrijf gaat verder door te verklaren dat het geen gezichtsherkenning in welke van zijn producten dan ook in gaat bouwen totdat sterke maatregelen worden genomen voor de bescherming van de privacy. Een proces voor zulke maatregelen neemt veel tijd in beslag en mogelijk krijgen we wat meer informatie over Google’s inzichten in de reactie die het binnenkort zal geven op de brief van het Congres.

Naast gezichtsherkenning is er ook angst voor de ingebouwde camera in Glass waarmee in een oogwenk foto’s genomen kunnen worden of video’s kunnen worden gemaakt.