1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

DigiTimes beweert nieuwe informatie over de volgende iPad in handen te hebben. Het apparaat zou begin juli debuteren en 25 tot 33 procent lichter zijn dan zijn voorganger. De informatie vertoont overeenkomsten met eerdere gefundeerde speculatie van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, wie overigens een veel betere reputatie heeft dan DigiTimes.

De volgende iPad zal dezelfde pixeldichtheid hebben als de huidige iPad 4, namelijk de Retina-display met 2048 bij 1536 pixels. Het belangrijkste dieet schuilt in het gebruik van een slanker backlight-systeem, dat een enkele LED gebruikt in plaats van het huidige duo. Het glas is daarnaast dunner, dankzij nieuwe touch-techniek.

In april vertelde analist Ming-Chi Kuo dat de iPad tot 25 procent dunner zou zijn. Daarnaast schreef CNET in april over de reductie van afmetingen door het beperken van de LED-backlight, informatie verhaald bij DisplaySearch.

De twee meest recente generaties waren dikker en zwaarder vergeleken met de iPad 2, wat vooral het gevolg was van het Retina-display, de bijbehorende backlights en de accu. Die laatstgenoemde moest een veel grotere capaciteit hebben doordat de Retina-display meer energie vereist.

Volgens DigiTimes verwacht de productieketen een verkoop van 2 tot 3 miljoen exemplaren te kunnen verschepen per maand.