Nieuwe geruchten over de vijfde generatie iPad spreken van een 15 procent dunner en 25 procent minder zwaar model, vergeleken met de iPad 4. De melding komt van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo, die zijn uitspraken meestal baseert op betrouwbare informatie.

"Wij denken dat de tablet met 7,5 tot 8 millimeter zo’n 15 procent dunner zal zijn dan de iPad 4. Het nieuwe apparaat weegt waarschijnlijk rond de 500 gram, of ergens in de buurt van 25 procent lichter dan de iPad 4. De iPad 4 weegt 652 tot 662 gram, afhankelijk van de versie.

Waarschijnlijk bezit de tablet een Apple A7X-processor en aan de iPad 4 gelijkwaardige camera’s (voorop HD, achterop 5 megapixel). De vorm en kleur van de behuizing en dunne bezel zal vergelijkbaar zijn met de iPad mini’s," schrijft Kuo.

Kuo’s uitspraken bevestigen eerdere geruchten over een dunnere nieuwe generatie. De nieuwe afmetingen zouden ten koste gaan van 25 procent accucapaciteit, wat Apple zou willen compenseren met meer energiezuinige technologie. De analist voorziet de introductie van de iPad 5 rond augustus-september.

Vorige week lekte ook de foto van een mogelijk iPad 5-frontje, waar een indicatie van de schermgrootte van af te lezen is.