2min

LG heeft bekendgemaakt dat het de in februari aangekondigde LG Optimus G Pro ook in Nederland zal gaan verkopen. Verwacht wordt dat deze in augustus in de Nederlandse winkels zal liggen. De LG Optimus G Pro is een high-end toestel met een scherm van 5,5 inch en een Full HD-resolutie.

De LG Optimus G Pro kan worden vergeleken met de recent verschenen Samsung Galaxy S4 (review), de Sony Xperia Z (review) en de HTC One (review). Deze smartphones zijn allemaal al verkrijgbaar in Nederland, de komst van LG’s nieuwe high-end toestel laat nog even op zich wachten.

De Optimus G Pro beschikt over een 5,5 inch scherm, net als de Galaxy Note II van Samsung en daarmee is het een vrij fors toestel. Wel heeft de Optimus G Pro een Full HD-resolutie, net als de recent verschenen high-end toestellen van de concurrentie. De andere specificaties zijn ook in lijn met de concurrentie, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslagcapaciteit, uitbreidbaar via micro-SD, en een 13 megapixel camera. LG laat weten dat het toestel wordt geleverd met Android 4.1.2 Jelly Bean, wat jammer is omdat Android 4.2 al wel even beschikbaar is. Het toestel krijgt een adviesprijs van 599 euro.

Het scherm van de LG Optimus G Pro zal licht gebogen zijn, iets wat we al eerder zagen bij enkele andere toestellen. Grote vraag is of LG niet te laat komt met zijn high-end toestel. Dit voorjaar verscheen de LG Optimus G (review), dit toestel kon geen potten breken omdat de concurrentie al een stap verder was. De kans bestaat dat LG in de zomer met dit toestel komt, er al concurrenten zijn die opnieuw een stap verder zijn.