LG heeft vandaag afbeeldingen van de Optimus G Pro de wereld in geslingerd. Het toestel heeft een 5,5 inch-scherm met gebogen glas. De achterkant is daarnaast voorzien van een opvallend tegeltjespatroon dat doet denken aan de Google Nexus 4, welke LG ontwikkelde voor de zoekgigant.

Een beeldschone Optimus G Pro laat zich vandaag zien. De telefoon heeft een uitgesproken ontwerp, zoals we vaker zien bij het Koreaanse LG. Het bedrijf voert de smartphone uit in zwart of wit en de belangrijkste designfeature is het gebogen glas, wat volgens LG een 2,5D-effect moet geven.

De specificaties die het bedrijf kwijt wil voldoen aan de verwachtingen. zo heeft de Optimus G Pro een full HD 1080p-scherm en een quad-core processor, waarschijnlijk gaat het om de Snapdragon S4 Pro, één van de snelste mobiele processors van dit moment.

De 5,5 inch Optimus G Pro zou eind februari zijn debuut maken, maar of die datum ook buiten Zuid-Korea geldt, bevestigt LG niet. Met het Mobile World Congress in Barcelona om de hoek, zijn meer details over het nieuwe topmodel van LG binnenkort te verwachten.