Nokia heeft een nieuwe applicatie voor Lumia-telefoons uitgegeven. De betaversie van Glance Screenwerkt als een klok voor het standby-scherm die ook informatie over de accu geeft en door tweemaal op het scherm te drukken de telefoon doet ontwaken.

Glance Screen wordt een functionaliteit die in eerste instantie exclusief met de Nokia Lumia 925 wordt uitgebracht. Deze smartphone is vanaf vandaag te koop in Duitsland, andere markten binnen en buiten Europa zullen binnenkort volgen. In de Benelux wordt de Lumia 925 in het derde kwartaal verwacht.

Later brengt de Finse fabrikant de software echter naar vrijwel alle Lumia’s met Windows Phone 8, middels de Amber-firmware die in juli wordt verwacht. Om welke toestellen het precies gaat is nog onduidelijk, mogelijk vallen goedkopere Lumia-toestellen buiten de boot.

Met Glance Screen is het scherm altijd ingeschakeld in een mode die weinig energie zou verbruiken. Op het scherm is de tijd af te lezen, alsook de geluidsmode en de acculading. Het scherm is ook ’s nachts verlicht, omdat Nokia voor veel Lumia’s gebruik maakt van AMOLED-schermen zal dat waarschijnlijk geen storende factor zijn.

Wij verwachten dan ook dat de Glance Screen-functionaliteit beperkt blijft tot Lumia’s met een AMOLED-scherm.