1 min Devices

Nokia Lumia 925 al eind augustus in Nederland

Nokia heeft de lancering van de Lumia 925 naar voren gehaald. De smartphone zou eigenlijk pas in september op de markt komen, maar dat is nu vervroegd naar het einde van augustus. Het is nog onduidelijk wanneer het andere topmodel, de Lumia 1020, wordt uitgebracht.

De Nokia Lumia 925 heeft van zijn schepper een adviesprijs van 550 euro gekregen. De Nokia Lumia 925 is een verbeterde versie van de Nokia Lumia 920 (review), vooralsnog het vlaggenschip van de Finse fabrikant. De telefoon krijgt in plaats van een LCD-scherm een AMOLED-paneel, de schermresolutie blijft echter gelijk.

Het grootste verschil zit in de afmetingen van de behuizing. De Lumia 925 is vooral een stuk minder dik: in plaats van 10,7 millimeter meet de telefoon 8,5 millimeter. Ook het materiaal van de behuizing is anders, niet langer wordt er gebruik gemaakt van plastic, de zijkanten van de telefoon zijn gemaakt van aluminium. Er zijn ook nadelen, de telefoon kan niet draadloos opladen en de opslagruimte is gehalveerd naar 16GB.

Nokia bevestigde vorige week de komst van de Lumia 1020, daarvan is een precieze lanceerdatum nog niet bekend. Nokia gaf aan dat deze smartphone in het vierde kwartaal van 2013 komt.