2min

Het Koreaanse bedrijf Samsung heeft een nieuwe cameratelefoon gepresenteerd. Het gaat om de Galaxy K Zoom, een smartphone met een zoomlens op de achterzijde waarmee 10x ingezoomd kan worden.

Net als de Samsung Galaxy S4 Zoom (review) is de Galaxy K Zoom in staat om tienmaal optisch in te zoomen. Een groot verschil is echter dat de zoomlens in standby aanzienlijk minder ver uit de behuizing steekt en daarmee een veel minder groot obstakel is. Daarmee is de Galaxy K Zoom in tegenstelling met zijn voorganger qua verschijning meer een smartphone dan een camera. De Galaxy K Zoom is overigens toch nog 20,2 millimeter dik.

Het aantal megapixels van de nieuwe smartphone is in vergelijking opgekrikt van 16 naar 20,7 megapixels, video’s worden met 60 fps opgenomen in Full HD-resolutie. Er is een f/3.1-diafragma en de sensor betreft een 1/2.3 inch CMOS-chip, dit soort sensoren zitten ook vaak in digitale camera’s.

Selfies staan centraal

Aangezien het hier een smartphone betreft die voornamelijk is opgebouwd rondom een camera, kan een focus op selfies ook niet ontbreken. Voor het maken van foto’s van jezelf kent de Galaxy K Zoom een speciale mode genaamd Selfie Alarm waarin je begeleid wordt bij het maken van de foto. Je geeft op het scherm aan waar je je hoofd wil hebben en draait de camera vervolgens om. Je hoort een alarm wanneer je goed in het zoekveld zit, zodat je altijd netjes op de selfie staat. De smartphone schiet vervolgens drie foto’s zodat je de keuze hebt.

Verdere specificaties betreffen een Super AMOLED-scherm van 4,8 inch met een 720p-resolutie en een processor met zes rekenkernen. De processor bevat vier rekenkernen die tikken op 1,3 GHz en twee snellere rekenkernen die geklokt zijn op 1,7 GHz. Er is 2GB werkgeheugen en 8GB opslagcapaciteit, verder uit te breiden met behulp van microSD-geheugen. Samsung installeert Android 4.4 KitKat (review) als besturingssysteem. Net als de Galaxy S5 (review) beschikt de Galaxy K Zoom over de voortreffelijke Ultra Power Saving-mode.

Meer afbeeldingen van de Galaxy K Zoom vind je in de galerij bij dit artikel.

Update:
Inmiddels is bekend dat Samsung de Galaxy K Zoom op 21 mei in Europa uitbrengt met een adviesprijs van 499 euro.