Het lijkt erop dat de verkoop van Samsung’s vlaggenschip tegen begint te vallen. Samsung opende de verkoop met recordcijfers, maar inmiddels zou het een stuk minder goed gaan met het topmodel van Koreaanse makelij.

In Europa loopt de consument blijkbaar niet erg warm voor de Samsung Galaxy S4 (review), gelooft de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Als reactie op de lagere verkoop heeft de bank de omzetverwachting voor Samsung vorige week met een kleine zes procent verlaagd.

Er zijn echter meer aanleidingen voor de beweringen; tegenover DigiTimes stelt een anonieme bron dat Samsung heeft besloten om de inkoop van onderdelen voor de productie van het toestel te verlagen. Alsnog worden er overigens veel exemplaren geassembleerd, voor dit kwartaal bestelde Samsung 20 tot 25 miljoen stuks en voor het kwartaal daarop nog eens 20 miljoen.

De lagere verkoopcijfers zijn niet zo zeer het resultaat van de concurrentie vanuit andere bedrijven zoals Apple, HTC, LG en Sony, maar doordat de consument minder geld overheeft voor een smartphone. Men neigt eerder naar een goede middenklasser dan een topmodel. Samsung verkoopt waarschijnlijk nog steeds veel toestellen, maar heeft op goedkopere telefoons natuurlijk wel een lagere marge.