Volgens de Koreaanse website iNews24 heeft Samsung inmiddels 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S4 verkocht, Samsung zou dit hebben bevestigd. De Galaxy S4 verkoopt hiermee sneller dan de voorganger, de Galaxy S III. De Galaxy S4 is in twee maanden tijd 20 miljoen keer verkocht, terwijl de Galaxy S III daar ongeveer 100 dagen voor nodig had.

De Galaxy S4 (review) is sinds de lancering, zo’n twee maanden geleden, al 20 miljoen keer verkocht, dat heeft Samsung bevestigd tegenover het Koreaanse iNews24. Daarmee lijkt de Galaxy S4 wederom een succesnummer te worden, dat zijn voorganger gaat overtreffen. De Galaxy S III had 100 dagen nodig om tot het aantal van 20 miljoen te komen.

Er gaan al enkele weken geruchten dat de Galaxy S4 niet zo goed verkoopt als verwacht werd. De vraag naar de Galaxy S4 zou lager zijn en het toestel zou te weinig vernieuwing hebben gebracht. Ook op de beurs is goed te zien dat aandeelhouders minder geloof hebben gekregen in Samsung. Samsung heeft in de afgelopen twee maanden al 25 miljard dollar aan waarde verloren.

Het enige vraagteken dat we op de redactie hebben is waarom het bedrijf niet duidelijker een statement maakt over de verkoopcijfers om de aandelenkoers wat stabieler te krijgen. Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat de verkoopaantallen niet goed te vergelijken zijn met het vorige model, omdat de introductie van de toestellen op verschillende opkomende markten verschillend is dan bij de Galaxy S III. Wellicht dat Samsung bij de volgende kwartaalcijfers duidelijkheid schept over de verkoopaantallen van de Galaxy S4.