De website VR-Zone weet te melden dat Nokia zou werken aan twee phablets, ofwel smartphones met een extreem groot scherm. Ook ontwikkelen de Finnen een goedkopere, lichtere en dunnere versie van de Lumia 920. Een van de phablets en de goedkopere Lumia 920 zouden al in september of oktober op de markt moeten verschijnen. De andere phablet zou voor begin volgend jaar op het programma staan.

De twee Lumia-phablets zouden over schermen beschikken tussen de 5,5 en 6 inch. De phablet die na de zomer op de markt verschijnt, zou beschikken over dezelfde camera als de Lumia 925, welke in Nederland in augustus wordt verwacht. De andere phablet zou mogelijk een camera krijgen die flink beter is, mogelijk gaat het om een PureView-sensor. Ook zou het mogelijk worden om te focussen op de foto nadat deze is genomen middels de zogenaamde 16 lens lytro-techniek. Meer details zijn er helaas nog niet bekend, maar dat is een kwestie van tijd.

Een ander gerucht dat VR-Zone de wereld in slingert is de komst van een goedkopere Lumia 920. We dachten deze al ontvangen te hebben in de vorm van de Lumia 820 (review) en Lumia 720 (review), waarvan vooral de 720 veel weg heeft van de Lumia 920 (review). Deze nieuwe goedkopere Lumia 920 zou ook qua ontwerp meer weg hebben van de 720 en een stuk dunner en lichter zijn.

Aan de specificaties zou niet enorm veel veranderen, volgens VR-Zone krijgt de vernieuwde 920 opnieuw een 4,7 inch AMOLED-scherm, een 8 megapixel Carl Zeiss-lens, geschikt voor foto’s in het donker maar zonder optische stabilisatie, iets wat de camera van de Lumia 920 juist zo goed maakt. De processor en GPU zullen ongewijzigd blijven. Groot verschil hierbij is dat de vernieuwde 920 een heel stuk scherper geprijsd zal zijn.

Verwacht wordt dat deze smartphone in de Lumia 8xx-serie uitgebracht zal worden.

Lees meer