1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Binnen sociale media is video een van de belangrijkste functies aan het worden. Facebook gaat er zelfs vanuit dat binnen vijf jaar alle content enkel nog bestaat uit video’s. Livestreaming speelt daarin een belangrijke rol, waaronder ook bij Instagram. Het lijkt er namelijk op dat ’t sociale netwerk experimenteert met live video’s.

Onder meer AndroidAuthority meldt dit op basis van diverse Russische media. Die tonen foto’s en video’s van een nieuw tabblad in de app. De functie zou te vinden zijn in de Stories-sectie en daar zijn “populaire live uitzendingen” te vinden. Daarnaast zou er een nieuwe knop toegevoegd zijn bij de camerafunctie.

Gebruikers die naar de app gaan, krijgen nu een Go Insta-knopte zien. Die neemt live video’s op, en maakt het mogelijk voor gebruikers om in te plannen wanneer de uitzending precies van start moet gaan.

De functie is nog lang niet breed uitgerold en zou zich in een testfase bevinden. Zeker is niet hoe Instagram, dat overigens een dochterbedrijf is van Facebook, de functie wil uitrollen. Op dit moment lijkt die enkel beschikbaar te zijn in Rusland.